Signature Mixers, mixed by mixologists | Coca-Cola NL

Signature Mixers, mixed by mixologists | Coca-Cola NL

De vier verschillende smaken zijn vanaf juni selectief verkrijgbaar bij zestig van de beste, high end horecazaken in Nederland.

 

De authentieke smaak van Coca-Cola is een niet te missen onderdeel voor verschillende cocktails. Nu dark spirits een comeback maken in de wereld van cocktails, is het voor ons een mooie gelegenheid om samen te werken met de grootste mixologists van de wereld. Daarom mochten vijf top mixologists aan de slag met Coca-Cola siroop en traditionele ingrediënten om nieuwe mixers te creëren. De Coca-Cola Signature Mixers zijn geheel in stijl verkrijgbaar in moderne, glazen Hutchinson-flesjes die de voorganger van onze iconische contourfles zijn.

De lange geschiedenis tussen Coca-Cola en cocktails is volgens Daan Berendsen, Marketing Manager Core Brands Coca-Cola Nederland, een mooie aanleiding om Coca-Cola Signature Mixers in Nederland te introduceren: “Coca-Cola wordt al sinds het ontstaan van de iconische Cuba Libre eind 1900 en de bekende rum-cola begin 20ste eeuw gecombineerd met dark spirits en gebruikt in klassieke cocktails. Met Coca-Cola Signature Mixers ontstaan de meest bijzondere smaakcombinaties en -ervaringen. Zo maken we de mysterieuze wereld van dark spirits toegankelijker voor een breder publiek.”

 

 

Vier exclusieve smaken

 

De mixologists gingen in maart 2018 aan de slag op een top secret locatie in Londen. Na een dag hard werken aan de receptuur, werden de vier populairste mixers kenbaar gemaakt na een beoordeling van consumenten. Deze vier vormen nu de allereerste Coca-Cola Signature Mixers:

 

 

SMOKY NOTES VAN MAX VENNING

 

Deze mixer heeft een intens aromatisch, eikelachtige smaak met subtiele noten van tabak. Daarnaast zorgt de mixer voor extra nuances bij een combinatie met zeer kruidige, donkere rumsoorten of krachtige vanille bourbons. De topnoten zijn eeuwenoude ylang ylang en ambarettezaad die in balans zijn gebracht door een basis van elegante, warme bruine specerijen.

 

 
SPICY NOTES VAN ADRIANA CHÍA EN PIPPA GUY

 

Spicy Notes is een mixer met een warme opening en vurige afdronk. De verfijnde en complexe mix citrusachtige limoen, gember, pittige jalapeño, geurige rozemarijn en aromatische jasmijn zorgt voor een mixer die heerlijk smaakt met Schotse whiskey of tequila gold.

 

 

HERBAL NOTES VAN ANTONIO NARANJO

 

Voor de kritische drinker die wel houdt van frisse en kruidachtige smaken bedacht Antionio Naranjo de Herbal Notes. Deze mixer is heerlijk bloemig, fris en zuur met een perfecte balans tussen de verfrissende noten van dilleblad, citrus en citroengras en de aardachtige noten van dillezaad en afrikaantje. Door deze combinatie gaat Herbal Notes goed samen met Schotse whisky’s en fruitige cognacs.

 

 

WOODY NOTES VAN ALEX LAWRENCE

 

Ben je meer fan van een lichte mixer? De Woody Notes van Alex Lawrence is een subtiele mix van aardachtige patchoeli, citrusachtige yuzu en aromatische basilicum. De mixer is citrusachtig, verfrissend en bevat een vleugje peper. Het drankje versterkt de smaak van warm hout en zoete tropische vruchten in gouden en kruidige rumsoorten, haalt de geroosterde vanillenoten naar voren en versterkt de complexiteit van de houtachtige noten van bourbons om de warme kruidige smaak te benadrukken.

 

 
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate