Alle Chaudfontaine PET-flessen zijn vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Alle Chaudfontaine PET-flessen zijn vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled plastic.

En niet zonder resultaat, want met het verduurzamen van 60 miljoen PET-flessen in Nederland, wordt er per jaar ruim 1,3 miljoen kilo nieuw plastic bespaard en vindt er 42% minder CO2-uitstoot plaats. Chaudfontaine is daarmee het eerste merk dat op deze grote schaal 100% gerecyclede plastic PET-flessen gebruikt.  

 

In Nederland zijn alle verpakkingen van Coca-Cola al 100% recyclebaar, maar vanaf vandaag bestaan de PET-flessen van Chaudfontaine ook nog eens volledig uit hergebruikt plastic. Ook alle plastic omverpakkingen van de multipacks zullen vanaf nu gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic. Het plastic is namelijk afkomstig uit de door de consument gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. En dit gaan we dan ook met trots communiceren op het etiket van Chaudfontaine:

 

Volledige recyclebare verpakkingen

‘Dit is een hele belangrijke stap in het verder verduurzamen van onze verpakkingen. Alle verpakkingen uit ons portfolio zijn 100% recyclebaar, en we hebben als doel om tegen 2025 al onze verpakkingen te kunnen inzamelen. Dit, zodat we ze kunnen gebruiken als waardevolle grondstof voor nieuwe verpakkingen, en omdat we willen voorkomen dat onze verpakkingen op straat of in het milieu belanden. Nog voor het einde van dit jaar zullen al onze PET-flessen voor 50% uit gerecycled plastic bestaan. En waar mogelijk versnellen we dit proces en zetten we extra stappen, zoals met onze merken Chaudfontaine en Honest’, aldus Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola European Partners Nederland.

 

Doelstelling

Coca-Cola in Nederland bereikt daarmee haar doelstelling van 50% gerecycled plastic in flessen vier jaar eerder dan de aangegeven termijn (namelijk al tegen eind 2019, in plaats van 2023), en gaat de komende tijd bekijken hoe en per wanneer ze het percentage gerecycled en hernieuwbaar materiaal verder kan verhogen. Het streven is 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen in alle plastic flessen, waardoor elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt bespaard in West-Europa.

Lees alles over de duurzaamheidsplannen van Coca-Cola in ons verslag  ‘This is Forward’.

*met uitzondering van de dop en het etiket.