NEWS


Title

subtitle

Wij steunen de invoering van statiegeld in 2021 in Nederland op kleine plastic flesjes. Als Coca-Cola in Nederland is het onze ambitie om te komen tot gesloten circulaire oplossingen voor onze verpakkingen.

 

We willen 100% van onze PET-flessen terug zodat we ze kunnen inzetten als belangrijke grondstof om nieuwe flessen van te maken, met een zo hoog mogelijk percentage gerecycled plastic (rPET). Als het gaat om het gebruik van gerecycled plastic in onze PET-flessen zitten wij nu in Nederland op ruim 50% over ons gehele portfolio. Een aantal van onze merken bestaan al uit verpakkingen van 100% rPET, zoals Chaudfontaine en Fuze Tea. Een slim ontworpen en door alle partijen gesteund statiegeldsysteem kan hier een stevige impuls aan geven.  

  

De uitbreiding van het statiegeldsysteem naar kleine flesjes zal ook bijdragen aan de bestrijding van het zwerfafval. Maar deels zal deze problematiek ook blijven bestaan. Het is een complex fenomeen. En dat vraagt onverminderde inzet van bedrijfsleven en overheid, in het bijzonder gemeenten, en bewustzijn en betrokkenheid bij het publiek. 

 

Lees hier meer over onze ambitiesduurzame verpakkingen en onze duurzaamheidsdoelstellingen.  

Perscontact

Ben je journalist of bijv. blogger? Als je meer wilt weten over onze merken of andere Coca‑Cola gerelateerde onderwerpen, neem dan contact met ons op. En laat ons weten hoe we je verder kunnen helpen.