NEWS


Title

subtitle

Ons allereerste prototype van een papieren fles is klaar voor een Europese test in de markt. De test is een volgende stap op weg naar een ‘World Without Waste’, de mondiale visie van The Coca-Cola Company met als doel dat uiterlijk in 2030 al onze verpakkingen worden ingezameld, gerecycled of hergebruikt. In Nederland willen we die doelstelling in 2025 behalen. 

 

Het prototype van de nieuwe papieren fles is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van wetenschappers van het Coca-Cola R&D Center in Brussel en de Paper Bottle Company (Paboco).

 

De door Paboco ontwikkelde technologie is bedoeld om 100% recyclebare flessen te produceren uit papier van duurzame herkomst. Het huidige prototype bestaat uit een papieren buitenzijde met een recyclebare* plastic binnenlaag en dop.  Dat maakt de fles geschikt voor zowel koolzuurhoudende en koolzuurvrije dranken als schoonheidsproducten en andere vloeistoffen.  Het uiteindelijke doel is een fles te creëren die kan worden gerecycled als papier.

 

“De test die we vandaag aankondigen, is een mijlpaal in onze zoektocht naar de ontwikkeling van een papieren fles”. Mensen verwachten van Coca-Cola dat wij nieuwe, innovatieve en duurzame verpakkingen ontwikkelen en op de markt brengen. Daarom werken we samen met experts als Paboco aan open experimenten en voeren we deze eerste marktproef uit. Het is een van de manieren om uiteindelijk een duurzamere toekomst te realiseren.”,  aldus Daniela Zahariea, Director Technical Supply Chain & Innovation bij Coca-Cola Europe.

 

De proef staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar op de Hongaarse markt. Zo'n 2.000 consumenten zullen AdeZ, een plantaardig drankje van The Coca-Cola Company, in de nieuwe fles kunnen proeven via een samenwerking met Kifli.hu – een van de snelst groeiende online supermarkten in Hongarije. 

 

Stijn Franssen, R&D Packaging Innovation Manager bij Coca-Cola Europe: “De introductie is een belangrijke stap, omdat we kunnen zien hoe het prototype van de papieren fles het in de praktijk doet. Deze test zal ons zeer waardevolle inzichten en feedback opleveren. We krijgen te zien hoe het prototype van de papieren fles als verpakking functioneert en hoe consumenten erop reageren.” 

 

“Dit is voor ons een belangrijke stap voorwaarts, aangezien het betekent dat we de laboratoriumfase voorbij zijn en de praktijkfase ingaan. Voor het eerst gaan consumenten een van onze producten dus echt drinken uit een mogelijk nieuw soort papieren verpakking”, aldus Franssen. 

 

* waar de recyclingtechnologie beschikbaar is

 

Meer weten over onze verpakkingen? Klik dan hier.

Perscontact

Ben je journalist of bijv. blogger? Als je meer wilt weten over onze merken of andere Coca‑Cola gerelateerde onderwerpen, neem dan contact met ons op. En laat ons weten hoe we je verder kunnen helpen.