Duurzaam efficient hoofdkantoor | Coca-Cola Nederland

Duurzaam efficient hoofdkantoor | Coca-Cola Nederland

Per 5 november 2018 is Coca-Cola in Nederland verhuisd naar een nieuw en duurzaam hoofdkantoor in Rotterdam-Noord. Een efficiënte combinatie slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen zorgt dat het pand een duurzame werkplek is waar de gebruiker centraal staat. Projectontwikkelaar OVG Real Estate is de projectontwikkelaar van ons nieuwe kantoorpand, genaamd MM25.

 

Het gerenoveerde pand MM25, dat ongeveer 600 meter verwijderd is van ons oude hoofdkantoor, heeft verschillende duurzaamheidstoepassingen die zorgen voor een efficiënte en gezonde werkplek. Door oude panden een nieuw leven te geven, wordt er spaarzaam omgesprongen met groene ruimte en gebruik van materialen. Ook zijn er voor de bouw van MM25 milieuvriendelijke en gerecyclede of recyclebare materialen gebruikt. Zo is er bewust voor gekozen om de bestaande gevelpanelen te behouden en alleen de geveldelen die slecht geïsoleerd zijn te vernieuwen.

 

Efficiënte en duurzame werkomgeving

Alle Coca-Cola medewerkers hebben in het pand beschikking tot unieke werkruimtes die voor elk type werk geschikt zijn. Daarmee zijn de werkruimtes helemaal toekomstbestendig ingericht. OVG Real Estate, dat eerder het meest duurzame pand ter wereld ontwikkelde aan de Zuidas in Amsterdam, heeft ervoor gezorgd dat MM25 zo duurzaam en efficiënt mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe klimaatinstallatie die warme en kou opslaat voor later gebruik, maar ook het warmtewerend glas verlaagt het energiegebruik en daarmee de CO2-uitstoot. Daarnaast hebben alle collega’s bij Coca-Cola de mogelijkheid om via hun smartphones de klimaat- en lichtinstellingen van de werkplekken zelf aan te passen. Op deze manier komen de duurzaamheidsambities van Coca-Cola in Nederland op een mooie manier terug in onze werkruimte.

Uiteindelijk zijn niet alleen de technische snufjes in het pand belangrijk, maar ook de mensen die er dagelijks werken. Zo is Annemarie Winten, architect bij Design & Build specialist Tétris, ervan overtuigd dat Coca-Cola een fijne tijd tegemoet gaat in het pand: “Ik durf te zeggen dat iedereen verrast zal zijn over het ontwerp met alle verschillende zitjes en hoekjes. Het zorgt ervoor dat de nieuwe manier van werken leuk, inspirerend en motiverend is en dat de identiteit van dit mooie merk volledig tot z’n recht komt in haar nieuwe huisvesting!”

 

This is Forward

Deze maand spreken we tijdens de tweede editie van OPEN over onze duurzaamheidsambities voor 2025 en de lokale invulling daarvan. Tijdens deze gesprekken spelen alle elementen van ons bedrijf, dus ook de merken en onze eigen mensen, een belangrijke rol. De nieuwe huisvesting en een passende werkplek sluiten daar volledig op aan, want lokale aanwezigheid en betrokkenheid in Rotterdam (hoofdkantoor) en Dongen (fabriek) is voor Coca-Cola in Nederland belangrijk.

 

Het adres van Coca-Cola Nederland is Marten Meesweg 25H, 3068 AV Rotterdam.