5 liefdevolle weetjes over recycling | Coca-Cola Nederland

5 liefdevolle weetjes over recycling | Coca-Cola Nederland

 

1. Het inleveren van flessen is een kleine moeite met een groots resultaat

 

Een bloemetje, een compliment, een arm om een schouder. Het zijn kleine gebaren die een goede indruk achterlaten. Zo werkt het ook een beetje bij recyclen. Je levert je grote flessen in bij de supermarkt en brengt de kleine verpakkingen naar een recyclebak, bijvoorbeeld van Plastic Heroes. Met die kleine handeling ben je goed bezig om het waardevolle materiaal een nieuw leven te geven.

 

2. Recyclen is net daten

 

Als de flesjes zijn ingeleverd, worden ze gesorteerd, geteld en samengeperst om milieuvriendelijk vervoerd te worden. In een recyclingfabriek wordt het plastic vermalen tot snippers en verder gereinigd tot korrels (granulaat): mooi materiaal dat weer gebruikt wordt voor een nieuwe fles. De korrels worden verhit en versmolten tot kleine buisjes. Vervolgens worden deze vormen in de Coca-Cola-fabriek in een verwarmde mal weer opgeblazen tot een fles. Een beetje zoals wanneer iemand je hart breekt, maar dan komt er een nieuwe liefde langs, en die blaast er nieuw leven in. Het opgeblazen flesje wordt weer gevuld met frisdrank. Om vervolgens gedronken te worden tijdens een gezellige date.

 

Bekijk ons geanimeerde liefdesverhaal over recycling. Love Story: liefde in de dop.

 

3. PET is volledig recyclebaar en blijft 10 jaar intact

 

De meest gebruikte kunststof in de frisdrankenindustrie is PET (PolyEthyleenTereftalaat). Het wordt gemaakt van aardolie. PET kan 10 jaar lang intact blijven, langer dan veel liefdesrelaties kun je wel stellen. Coca-Cola flessen zijn voor 100% recyclebaar en de 1,5l Coca-Cola fles bestaat uit 50% gerecycled PET (rPET). De lange levensduur van PET maakt het waardevol materiaal dat goed hergebruikt kan worden via een recycling-proces. Daarom is het zo belangrijk dat lege flessen terugkomen in het systeem. Dan kan bijvoorbeeld Coca-Cola er weer nieuwe verpakkingen van maken.

 

4. PET heeft veel mooie karaktereigenschappen

 

PET is licht in gewicht en dat maakt het transport van producten duurzamer en efficiënter. Daarnaast is PET praktisch onbreekbaar. Een soort liefdesrelatie die tegen wel een stootje kan. Dankzij dit hoogwaardig materiaal worden de kwaliteit en veiligheid van onze drankjes behouden. PET is helder en transparant en in bijna elke vorm en formaat te maken. Wie wil nou niet zo’n heldere en transparante persoonlijkheid in zijn leven? :)

 

5. Dankzij recycling kom je elkaar weer tegen

 

Naast Coca-Cola zijn er ook veel andere bedrijven die graag gebruik maken van rPET. Het gerecyclede plastic wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende producten. Bijvoorbeeld voor vezels die worden gebruikt in kleding of tapijten. De ene dag drink je een flesje Coca-Cola en maanden later draag je hetzelfde stofje tijdens een date.

 

Hopelijk ben je helemaal geïnspireerd geraakt om liefdevol om te gaan met plastic. Recycle alsjeblieft je flesje na het drinken van onze drankjes.

 

Heb je vragen over onze producten en verpakkingen; Coca-Cola Nederland staat altijd klaar om die te beantwoorden via social media, het contactformulier of  bel naar 0800-26222652.