#geefjedrankjedoor - samen doneren we onze dranken

#geefjedrankjedoor - samen doneren we onze dranken

Op 11 en 12 mei j.l was het dan zover; de inzamelingsactie van #geefjedrankjedoor.  Een initiatief waarbij Coca-Cola in Nederland samen met ondernemers en groothandels de krachten bundelen om onze dranken te doneren, daar waar ze op dit moment het hardst nodig zijn. Denk hierbij aan zorginstellingen en de kwetsbare groepen in de samenleving die nu, tijdens COVID-19, extra onder druk staan. Landelijk werden door Van der Valk bijna 50 parkeerplaatsen en hotels ter beschikking gesteld als inzamellocatie.

 

#geefjedrankjedoor voorkomt verspilling... 

Mede door de inzet van dit grote aantal inzamelingspunten en hardwerkende vrijwilligers is het gelukt om in twee dagen tijd maar liefst 600.000 drankjes in te zamelen.  Drankjes die op dit moment in voorraad staan bij horecaondernemingen en die door de huidige consequenties voor de horeca op dit moment niet verkocht kunnen worden. De drankjes zijn gedoneerd aan goede doelen zoals de Voedselbank Nederland, het Rode Kruis, het Leger des Heils, ambulanceposten en lokale initiatieven.

 

"Wanneer we onze deuren weer openen, zal Coca-Cola ons - en alle deelnemende donateurs - voor elke gedoneerde pallet drankjes voorzien van nieuwe pallets in ruil voor onze goodwill. Een prachtig initiatief en we zijn trots om samen te werken.” HMS Host International 

 

…en vult later nieuwe voorraad aan 

#geefjedrankjedoor werpt ook haar vruchten af op het moment dat de COVID-19 maatregelen versoepeld kunnen worden en ook de horeca in Nederland haar deuren weer mag openen.  Met deze actie zorgen wij ervoor dat de ingezamelde drankjes van #geefjedrankjedoor nú plaatsmaken voor nieuw aangevulde voorraad later. Voor elke ingeleverde tray ontvangt de donateur namelijk een nieuwe tray met drankjes zodra de maatregelen versoepeld worden en de restaurants, bars en hotels weer back-in-business zijn. 

 

Op die manier geven we nu samen onze drankjes door, voorkomen we verspilling én beleveren we de horeca straks in de opstartfase met nieuwe voorraden. 

 

Wil je meer weten over deze actie? Bekijk dan deze video of bezoek www.geefjedrankjedoor.nl