Stevia: zoetstof van natuurlijke oorsprong | Coca-Cola Nederland

data-server-hbs-enabled="false">

Stevia: zoetstof van natuurlijke oorsprong | Coca-Cola Nederland

Stevia: zoetstof van natuurlijke oorsprong | Coca-Cola Nederland

data-server-hbs-enabled="false">

Stevia: zoetstof van natuurlijke oorsprong | Coca-Cola Nederland

data-server-hbs-enabled="false">

De zoetkracht van deze zoetstof van natuurlijke oorsprong is honderden keren sterker dan suiker. We gebruiken stevia-extract onder andere in Fuze Tea en Fïnley.

Uit de bladeren van de Stevia Rebaudiana, ook wel honingkruid genoemd, wordt stevia-extract* gewonnen. De zoetkracht van deze zoetstof van natuurlijke oorsprong is honderden keren sterker dan suiker.  

 

Stevia als zoetstof

Stevia, of voluit Stevia Rebaudiana, is een plant. De kleine struik, die we ook wel honingkruid noemen, is afkomstig uit Paraguay. De bladeren van deze plant hebben een zoete smaak. Door de bladeren te oogsten, te drogen en verder te verwerken ontstaat stevia-extract: een zoetstof van natuurlijke oorsprong die honderden keren zoeter is dan suiker en nauwelijks calorieën bevat. De Paraguayanen gebruiken dit al honderden jaren als zoetstoef in dranken. Sinds de Europese Unie het gebruik van stevia-extract in 2011 heeft goedgekeurd, past Coca-Cola dit toe in Fïnley en Fuze Tea. Meer informatie over zoetstoffen kan je terugvinden op www.zoetstoffen.nl.

 

*steviolglycosiden