Maximaal genieten, maar dan zónder calorieën.

Maximaal genieten, maar dan zónder calorieën.

Dit is ook meteen een van de redenen waarom we flinke stappen maken in het uitbreiden van ons assortiment calorie-arme dranken. Keuze en variatie staan hierdoor nog meer centraal.

 

Onze ambitie ten aanzien van suikervrije dranken

We zien dat mensen blij worden van lekkere frisdranken. Tegelijkertijd is er een sterke trend als het gaat om bewust eten en drinken. Wij vinden het een geweldige uitdaging om die twee elementen met elkaar te verbinden. Dit past ook bij onze ambitie om tegen 2025 minstens 50% van onze verkopen afkomstig te laten zijn uit dit soort dranken. Op dit moment is al 41% van ons verkoopvolume afkomstig van caloriearme of calorievrije dranken.

 

Op elk moment van de dag

Dit sluit ook nog eens aan bij onze strategie om een total beverage company te zijn, we willen voor elk drinkmoment op een dag een geschikte drank aanbieden. Dit doen we bijvoorbeeld door meer caloriearme en calorievrije varianten te lanceren, maar bijvoorbeeld ook door meer keuze in het formaat flesjes of blikjes.

 

Maximaal genieten, tijdelijk extra voordelig en zonder calorieën

In 2017 zijn we begonnen met de grote introductie van de vernieuwde Coca-Cola zero sugar. Vervolgens hebben we ook het aantal calorieën in het assortiment van Sprite en Fanta verminderd en nu zetten we de volgende stap. Onze nieuwste campagne draait namelijk volledig om de caloriearme en calorievrije varianten van Coca-Cola, Fanta en Sprite.

 

De campagne “Maximaal genieten, zonder calorieën” benadrukt dat je geen compromis op smaak doet wanneer je kiest voor een caloriearme of calorievrije variant. Deze campagne ben je vast al op social media tegengekomen maar vind je ook terug in winkels en gedrukte media. En om de aankoop van een caloriearm of calorievrij product nog aantrekkelijker te maken, krijg je zelfs tijdelijk geld terug.

 

Iedereen die tijdens de looptijd van de actie (tot 16 februari 2020) een calorievrij product koopt, ontvangt bij deelname aan de actie 0,50 cent terug. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Tikkie. Zo kan iedereen maximaal én extra voordelig genieten, zonder calorieën!

 

De volgende Coca-Cola producten bevatten geen suiker:

 

Chaudfontaine

Chaudfontaine Natuurlijk Mineraalwater, Chaudfontaine Bruisend Mineraalwater, Chaudfontaine Fusion

 

Coca-Cola

  • Coca-Cola light taste, Coca-Cola light taste cafeïnevrij, Coca-Cola light taste Exotic Mango, Coca-Cola light taste Ginger Lime
  • Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola zero sugar cafeïnevrij, Coca-Cola zero sugar cherry, Coca-Cola zero sugar lemon, Coca-Cola zero sugar vanilla
  • Coca-Cola Energy no sugar
 
Sprite, Sprite lemon-lime & cranberry, Sprite lemon-lime & cactus
 
Fanta zero cassis, Fanta zero pomelo, Fanta lemon no sugar, Fanta exotic no sugar, Fanta lemon elderflower no sugar