Een nieuwe verbeterde smaak en een naam die alle twijfels wegneemt: ontdek Coca-Cola zero sugar. Onze nieuwste variant lijkt meer op en smaakt meer als Coca-Cola, maar dan zonder suiker en zonder calorieën. De lekkere opvolger van Coca-Cola zero is vanaf september 2016 verkrijgbaar in Nederland.

Coca-Cola maakt al 130 jaar de lekkerste frisdrank ter wereld. We weten hoe belangrijk smaak is en hoe we onze dranken aan je presenteren. En als tijden veranderen, wat doen we dan? Precies waar we goed in zijn! We maken een lekkere frisdrank die perfect past bij jouw wensen en die van ons. Daarom lanceren we in september 2016 Coca-Cola zero sugar. Met die heerlijke smaak van Coca-Cola, maar zonder suiker.

Zero = zero sugar

Uit onderzoek van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) van vorig jaar blijkt dat 78% van Nederland het aantal calorieën in een light-frisdrank enorm overschat. We kunnen er niet duidelijke genoeg over zijn: Coca-Cola zero sugar bevat geen suiker en geen calorieën. Daarom heet onze nieuwe hero niet alleen zero, maar Coca-Cola zero sugar!

Met een nieuwe look

Coca-Cola zero sugar lijkt qua smaak en looks meer dan ooit op de klassieke Coca-Cola. Zo gebruiken we op de frisse verpakking van de calorievrije variant de iconische rode disk met Coca-Cola logo. Daar kan je in september van dit jaar al kennis mee maken. In oktober start een grootschalige campagne op tv, online, outdoor, sampling en in de winkel, waarin Coca-Cola zero sugar de hoofdrol speelt. 

 

Van Nederlandse bodem

Het merendeel van de Coca-Cola zero sugar die vanaf september 2016 in Nederland verkrijgbaar is, komt van Nederlandse bodem. We produceren deze lekkere drank onder andere in de vernieuwde Coca-Cola fabriek in Dongen, waar we gebruik maken van lokale ingrediënten, zoals water uit onze eigen bron De Wildert.

Bewust kiezen voor calorievrij

Coca-Cola is zich ervan bewust dat je nu, meer dan ooit, wilt kunnen kiezen of en hoeveel calorieën je consumeert. We gaan met de tijd mee en blijven daarom innoveren en investeren in dranken die steeds minder of geen calorieën bevatten. Enkele mijlpalen:

  • In 1984 maakt Nederland kennis met Coca-Cola light: onze eerste calorievrije frisdrank.
  • In juli 2013 werd Sprite met 30% minder suiker in Nederland geïntroduceerd. Dankzij het gebruik van stevia-extract*, een zoetstof van natuurlijke oorsprong, bevat Sprite dus minder calorieën dan voorheen.
  • In 2015 gebruikten we voor het eerst stevia-extract* in een nieuwe Coca-Cola variant: Coca-Cola life, met 33% minder suiker**. Dit jaar kwam de verbeterde variant van Coca-Cola life naar Nederland: de natuurlijk gezoete drank bevat nu maar liefst 45% minder suiker**.
  • In 2007 lanceerden we een nieuwe calorievrije variant: Coca-Cola zero. En in september 2016 komt Coca-Cola zero sugar: met dezelfde ingrediënten maar een andere blend waardoor de smaak nóg meer lijkt op klassieke Coca-Cola.

* steviolglycosiden

** Vergeleken met het gemiddelde van cola's met suiker in de Benelux