De afgelopen zomer hebben we kunnen genieten van de heerlijke smaak Fanta Pineapple-Lemon, maar nu het weer wat kouder is, stappen we over op een smaak die beter bij dit seizoen past…

Daarom kleurt Fanta deze winter niet oranje, maar rood! Fanta Apple-Cherry bevat naast fruitsap ook zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, zoals stevia-extract*. De verrassende smaakcombinatie van frisse appel met zoete kersen past bij de winter. Door het gebruik van stevia-extract is het aantal calorieën lager dan bij fruitfrisdranken die volledig met suiker gezoet zijn.

 

 

 

 

Tijdelijke Fanta smaken 

Het is altijd een feest om nieuwe smaken te ontwikkelen voor onze frisdranken. En helemaal als die smaken seizoensgebonden zijn. Fanta Apple-Cherry is nog de hele winter verkrijgbaar. Voor de zomer van 2017 wordt de Limited Edition Fanta dan weer vervangen door een nieuwe fruitsmaak. "Volgend jaar willen we wederom gaan experimenteren met verfrissende combinaties van fruitsmaken en sprankelend water. Zo blijft Fanta vernieuwen en haar fans verrassen!", vertelt Gijs Brons - Brand Manager Fanta & Sprite. We zijn dus al volop inspiratie aan het opdoen. Wat is jouw favoriet?

Waar komt stevia vandaan?

Limited Edition Fanta Apple Cherry bevat stevia-extract*, een zoetstof van natuurlijke oorsprong. De caloriearme zoetstof van natuurlijke oorsprong is een populaire vervanger van suiker. Overal ter wereld kweken boeren stevia omdat de vraag naar stevia-extract flink is toegenomen. Benieuwd waar onze stevia o.a. vandaan komt? Ontdek het verhaal van 'Mr. Stevia', Charles Langat, een hardwerkende stevia-boer uit Kericho County in Kenia.

* steviolglycosiden