Inmiddels heeft Coca-Cola een breed en gevarieerd assortiment calorievrije en caloriearme dranken. Hoe anders was dit in de jaren ‘80, toen we de wereld lieten kennismaken met Coca-Cola light. Het was het begin van een succesverhaal, dat nog lang niet is afgelopen.

In 1984 kwam Coca-Cola light in Nederland op de markt. Het was de eerste keer dat we een variant op de klassieke Coca-Cola introduceerden. Binnen twee jaar behoorde Coca-Cola light tot de top van de calorievrije dranken ter wereld. Na Coca-Cola regular was het de meest verkochte frisdrank wereldwijd. In plaats van suiker gebruikten we voor het eerst de zoetstof aspartaam

Coca-Cola light break

Speelden wereldsterren als Whitney Houston en George Michael de hoofdrol in de Coca-Cola light commercials, in de jaren ‘90 werd de ‘Coca-Cola light break’ een megahit. In deze reclame kijken vrouwen vanuit een kantoor naar de bouwvakkers die hun shirts uittrekken en Coca-Cola light drinken in hun pauze. 

Het wereldberoemde nummer ‘I Just Want To Make Love To You’ van Etta James maakt de reclame met de Coca-Cola light hunk onvergetelijk. Daarom vieren we de 30ste verjaardag van Coca-Cola light met een revival van deze hunk. In 2014 is het niet een bouwvakker maar een tuinman die de harten van menig vrouwen sneller doet kloppen.

Klik hier voor meer informatie over Coca-Cola light.