The Coca-Cola Company is 's werelds grootste frisdrankproducent en heeft wereldwijd meer dan 500 merken zoals Coca-Cola, Fanta en Sprite in het portfolio. Het eerste drankje werd door Dr. John Pemberton in 1886 in Atlanta, Georgia ontwikkeld en daarmee was het ontstaan van Coca-Cola een feit.

Het Amerikaanse hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Atlanta, Georgia. De huidige CEO is Muhtar Kent en hij wordt in mei 2017 opgevolgd door James Quincey. 

Een grote multinational met lokale wortels

Coca-Cola is dus een multinational, maar wel één met lokale wortels in elke gemeenschap waarin we actief zijn; zo ook in Nederland. 

Twee aparte bedrijven

Coca-Cola wordt in Nederland vertegenwoordigd door twee bedrijven: The Coca-Cola Company en Coca-Cola European Partners. De Nederlandse tak van The Coca-Cola Company, Coca-Cola Nederland, is gevestigd in Rotterdam en is eigenaar van het grootste gedeelte van de merken van het Coca-Cola systeem in Nederland, verantwoordelijk voor marketing en verkoopt basisconcentraten aan de bottelaar.

Coca-Cola Enterprises Nederland is dochterbedrijf van Coca-Cola European Partners, de grootste onafhankelijke Coca-Cola bottelaar ter wereld wat omzet betreft. Coca-Cola European Partners Nederland is gevestigd in Rotterdam en Dongen en produceert, distribueert en verkoopt de dranken van The Coca-Cola Company en een aantal andere merken onder licentie.