Reclame

Wanneer werd de eerste reclame voor Coca-Cola gemaakt?

De eerste advertentie van Coca-Cola verscheen in mei 1886 in de Atlanta Journal Constitution. In 1894 werd een buitenmuur van een drogisterij in Cartersville, Georgia, beschilderd met het Coca-Cola logo. Dit was eigenlijk de voorloper op de billboards die vanaf 1925 in de VS werden ingezet als reclamemiddel.


Wat is de huidige reclame slogan voor Coca-Cola?

De reclame slogan is "Open Happiness".


Wat is het reclamebureau voor Coca-Cola in Nederland?

Coca-Cola werkt in Nederland samen met een aantal reclame-bureaus, o.a. McCann-Erickson en Publicis.


Ik heb een leuke foto die in de Coca-Cola reclame gebruikt zou kunnen worden. Waar kan ik die naartoe sturen?

Coca-Cola maakt in haar reclame-uitingen uitsluitend gebruik van eigen studiomateriaal en zal dus helaas je foto - hoe leuk ook - niet gebruiken.


Kunt u mij de namen geven van degenen die in een van de
Coca-Cola commercials meespelen?

De Coca-Cola commercials worden in verschillende landen opgenomen. De figuranten in de commercials worden via castingbureaus in de betreffende landen ingeschakeld. Helaas hebben wij geen lijst van castingbureaus noch van de figuranten in onze commercials beschikbaar.


Is het mogelijk om een videoband of CD met Coca-Cola commercials aan te vragen?

Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt wel een voorlopig uitzendschema van de TV-commercials aanvragen, zodat je zelf de commercials op kunt nemen. Klik hier op Contact met Coca-Cola en vul het formulier in. Indien een voorlopig uitzendschema beschikbaar is, krijg je dit per post toegestuurd. Vergeet dus niet je volledige adres in te vullen.


Is het mogelijk om als figurant op te treden in een Coca-Cola commercial?

De Coca-Cola commercials worden in verschillende landen opgenomen, dus niet alleen in de VS. De figuranten in de commercials worden via castingbureaus in de betreffende landen ingeschakeld. Helaas hebben wij geen lijst van castingbureaus beschikbaar.


Heeft Coca-Cola de Kerstman bedacht?

Neen, Coca-Cola heeft niet de Kerstman bedacht, maar wel zijn uiterlijk. Niet veel mensen weten dat de Kerstman, zoals we hem kennen, zijn bekendheid voor een groot deel te danken heeft aan het feit dat Coca-Cola hem vanaf 1931 is gaan gebruiken in haar commercials. De reclametekenaar, Haddon Sundblom, kreeg de opdracht de kerstman opnieuw vorm te geven. De gezellige dikke kerstman met zijn witte baard en Coca-Cola rode pak was geboren. Hij wordt steeds door Coca-Cola gebruikt in de kerst-reclamespotjes.Ik vind een antwoord niet, kan ik zelf een vraag stellen?

Ja, als je hier op Contact met Coca-Cola klikt, krijg je een formulier voor het stellen van je vraag. Controleer, voordat je het formulier verzendt, of je je correcte e-mailadres hebt ingevoerd; is het ingetikte e-mailadres namelijk fout, dan kunnen wij je niet antwoorden.
 
© 2008 The Coca−Cola Company. Alle rechten voorbehouden. "Coca−Cola", "Coca−Cola light", "Coca−Cola Zero", "Fanta", "Fanta light","Fanta world", "Kinley", "Kinley tonic", "Minute Maid", "Sprite", "Sprite Zero", "Aquarius", "Aquarius Blue Ice", "Aquarius Red Blast", "Aquana", het design van de "Coca−Cola Contour" fles en de Dynamic Ribbon device zijn gedeponeerde merken van The Coca−Cola Company. "Chaudfontaine" is een gedeponeerd merk van MMJ. "Nestea" is een merk van de Société des Produits Nestlé S.A. (Switzerland) Coca−Cola Nederland BV, Watermanweg 20, 3067 GG Rotterdam. KvK-nr. 24251439